Afscheid voorzitster Arlene

Beste leden van de Bres,

Snel kan het gaan. Zo ook bij de Bres.

Het is ontzettend fijn dat ik u mag vertellen dat er sinds de vorig brief die ik schreef alweer veel ten goede is veranderd.

Zo zijn Astrid, Jan, Jose, Josien en Yvonne toegetreden tot het bestuur en is Irene gebleven. Dit bestuur is een fijne club mensen die het samen tot veel activiteiten brengt. Er zijn zoveel leuke workshops georganiseerd en dat gaan er dit jaar nog meer worden. Houd u de website goed in de gaten of volg anders goed de advertenties in het Kompas en let op de affiches die er worden opgehangen in de winkels, want anders loopt u een hoop mis.

De website ziet er geweldig uit en is dan ook de moeite waard om te bekijken.

In januari zijn er activiteiten bijgekomen, helaas zijn er ook activiteiten gestopt, we hopen dat dat van tijdelijke aard is.

De reden is dat er vorig jaar te weinig aanmeldingen kwamen. Dat geld voor figuurzagen en voor de tafeltennisclub. We vinden het spijtig dat dit gestopt is maar we weten dat het weer kan worden opgepakt als er genoeg aanmeldingen komen.

De activiteiten die er zijn bijgekomen zijn het Open Atelier op donderdag. Dit is een initiatief van Astrid Klaassebos die zelf ook meedoet.

Er is weer een cursus acrylschilderen voor beginners op vrijdag. Dit onder leiding van Domenica Korselius.

In maart zal er weer een naaicursus volgen voor beginners en gevorderden , door Josien Schaft gegeven.

Dancing days komt op dinsdagavond dansend door in de Bres. Er zijn dan drie verschillende dans-cursussen.

En dan hebben we de workshops die van maand tot maand verschillen. Elke derde zaterdag van de maand kunt u , als u zich opgeeft, meedoen en weer wat nieuws opsteken .

Natuurlijk is er op elke tweede zaterdag van de maand het inmiddels vertrouwde repair cafe te bezoeken. Voor een gezellig praatje, of omdat u iets heeft wat u wilt laten repareren. U hoeft niet iets weg te gooien, want ons repair team staat voor u klaar om, met u samen, het apparaat of uw kastje of kledingstuk nieuw leven in te blazen.

Want gelukkig heeft het repair cafe weer een nieuwe vrijwilligster erbij, die zich op de kleding gaat toeleggen. Bij moeilijkere klusjes verwijst zij u door naar een gespecialiseerd persoon.

Dan moet ik u zeggen , en dat is wel een beetje tot mijn spijt, dat ik ben gestopt als voorzitter van de Bres.

Er zijn twee roerige jaren voorbijgegaan en er is veel gebeurd. Het fijne is, dat de Bres  momenteel zes heel goede en enthousiaste  bestuursleden heeft.

Daarom is dit dan ook voor mij het moment dat ik het wil loslaten. Niet omdat ik het wil loslaten maar omdat ik mij op mijn werk moet gaan richten. Dat vraagt energie en dat is dan ook weer belangrijk om te doen voor mij.

Dus: Nu zoeken wij nog een enthousiaste man/vrouw, die het wel ziet zitten om deze club een paar jaar voor te zitten.

Het is niet veel werk, maar het zou wel fijn zijn als je ook wat inzicht hebt in de gemeentelijke politiek en/of het werven van fondsen. Het is geen noodzaak, maar wel handig.

Verder is het aansturen van deze club alleen maar een feest, omdat er genoeg leuke dingen gebeuren, en omdat je in een heel leuk en hartelijk team terecht komt.

Voelt u zich welkom om op deze oproep te reageren via ons mailadres dat u vermeld vind op de website.

Zelf vond ik het een groot plezier om dit te mogen doen en weet zeker dat u dat ook gaat vinden.

Hierbij wil ik u alle goeds wensen en heel veel plezier bij al uw Bres-aktiviteiten.

Hartelijke groet,

Arlene Bruning, voorzitter-af

Print Friendly, PDF & Email